Bezoek demissionair minister Grapperhaus aan beide Limburgse veiligheidsregio’s

12 augustus 2021 - 16:13

Vandaag bracht demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een bezoek aan de Veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Zuid-Limburg.

Hij bezocht onder andere het regionaal coördinatiecentrum in Venlo en ging op bezoek bij de brandweerkazerne in Valkenburg aan de Geul. Vrijwilligers van die laatste kazerne waren tijdens de hoogwaterramp niet alleen hulpverlener, maar ook slachtoffer: de brandweerkazerne werd, net als een groot deel van Valkenburg aan de Geul, overspoeld met water.


De hoogwaterramp had, en heeft nog steeds, grote impact op alle betrokkenen. Daarom ging de minister tijdens zijn bezoeken in gesprek met hulpverleners die tijdens de hoogwaterramp in het veld actief zijn geweest. Zo sprak hij met vertegenwoordigers van brandweer, politie, ambulancedienst, Defensie, reddingsbrigade en gemeenten. Daarnaast namen ook medewerkers van Sevagram en het bedrijf Cerfontaine aan de bijeenkomst deel.


De minister dankte iedereen voor hun tomeloze inzet en toonde diep respect voor de werkzaamheden die de hulpverleners en andere betrokkenen samen uitgevoerd hebben voor de veiligheid van de inwoners van Limburg. Daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten. 
 


  • Deel deze pagina: