Natuurbrand Mariapeel Brandmeester

05 september 2022 - 13:36
Actueel

Foto: Edward-Media

De natuurbrand in de Mariapeel is sinds 12.00 uur vandaag geblust, sein brandmeester is gegeven. Het gebied is nu echter nog niet veilig om te bezoeken vanwege de koolmonoxidewaarden. 

Enorme inzet van menskracht en materieel 

We zijn dankbaar voor de inzet, moed en het harde werk van alle hulpdiensten. Ze hebben met man en macht gestreden om het vuur snel onder controle te krijgen en verdere schade te voorkomen.   

In totaal zijn er acht brandweerpelotons en drie pelotons grootwatervoorziening het natuurgebied ingereden om het vuur te bestrijden. Dit zijn zo’n 44 voertuigen waaronder vooral veel tankautospuiten. Daarnaast zijn er zes grote waterwagens ingezet. De vele brandweerlieden kregen ondersteuning van het handcrewteam uit Overijssel. Een specialistisch team van 15 brandweerlieden die te voet het gebied in trok om onzichtbare branden te blussen.  

Ook is er door defensie veel hulp vanuit de lucht geleverd. De Chinook- en Cougar helikopter hebben met 156 drops en 736.000 liter water veel bijgedragen aan de bestrijding van de natuurbrand. En dankzij het droneteam van ‘Sitetech’ en ‘Lelystad’ is de brand dag en nacht vanuit de lucht in de gaten gehouden. Met de drone-informatie konden acties, materieel en mankracht nog gerichter worden ingezet. 

In totaal zijn er bijna driehonderd hulpverleners aanwezig geweest bij de natuurbrand in de Mariapeel, met als enige doel: samen de brand zo snel mogelijk blussen. Het vuur heeft helaas bijna veertig hectare van de Mariapeel verwoest. Maar dankzij de snelle inzet van alle hulpdiensten is het hierbij gebleven en erger voorkomen. 


  • Deel deze pagina: