Nick Boersma bij top 11

06 oktober 2020 - 14:34
Actueel

Nick Boersma, beleidsadviseur, is geselecteerd voor de top 11 voor de ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar Verkiezing 2021’. Nick leverde begin oktober zijn presentatie aan bij de jury.

Naast de selectie van Nick, is Veiligheidsregio Limburg-Noord dit jaar geselecteerd bij de top 3 van beste overheidsorganisatie 2020. Nick ziet de nominatie als een mooie kans, niet alleen voor zichzelf, maar juist om Veiligheidsregio Limburg-Noord op de kaart te zetten specifiek voor jonge ambtenaren.

Doel verkiezing
Ieder jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Het thema voor deze verkiezing is trots. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren in de overheid onder de aandacht te brengen, andere collega’s te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én om het imago van het werken bij de overheid te verbeteren.

Arbeidsmarktcommunicatie
Het sociaal jaarverslag van Veiligheidsregio Limburg-Noord geeft aan dat de gemiddelde leeftijd in de organisatie 49 jaar is. Ook weet de organisatie uit ervaring dat het lastig is om nieuwe, relatief jonge  medewerkers op de taakvelden veiligheid en gezondheid aan te trekken. Daarnaast is de trend dat Limburg vergrijst. Jonge studenten vertrekken veelal naar het westen van het land om te studeren en krijgen daar dan ook een baan. Arbeidsmarktcommunicatie is belangrijk voor Veiligheidsregio Limburg-Noord. Nick zijn selectie bij de top 11 kan de organisatie hierbij helpen.

Thema trots
Trots is dit jaar het thema van de Jonge Ambtenaar van het Jaar Verkiezing. "Trots staat voor mij synoniem voor een gevoel dat zegt dat je op een plek zit waar je kunt shinen; voor iets gezamenlijks waar je zelf een steentje aan hebt kunnen bijdragen. Alleen trots op jezelf zijn, maar niet op je werkgever, je collega’s of gezamenlijke prestaties, voelt niet goed”, vertelt Nick Boersma in zijn presentatie. Ook geeft Nick aan trots de zijn, dat je als ambtenaar maatschappelijke impact kunt maken: “Ik vind dat je als ambtenaar altijd de maatschappelijke impact van je werk moet kunnen uitleggen. Je werkt uiteindelijk met publiek geld.”

Op naar de top
Voordat Nick Boersma dé Jonge Ambtenaar van het Jaar 2021 is, zijn er nog wat mijlpalen te behalen; workshops, een schrijfopdracht en een selectiedag op vrijdag 16 oktober. De finale vindt plaats op donderdag 21 januari 2021.

 


  • Deel deze pagina: