Publieksjaarverslag 2020 online

15 januari 2021 - 12:10
Actueel

Het digitale publieksjaarverslag 2020 van Veiligheidsregio Limburg-Noord is online. Het jaarverslag geeft beeld van de werkzaamheden van de veiligheidsregio, de GGD en de brandweer in 2020 en is een selectie van het totale dienstenpakket, dat in 2020 aan de inwoners van regio Limburg-Noord, is geboden.

Er kan met recht gezegd worden ‘Wat een jaar’. De dienstverlening van Veiligheidsregio Limburg-Noord draaide dit jaar om de bestrijding van het coronavirus. GGD en veiligheidsregio staan vooraan in de strijd, samen met alle (zorg)partners in de regio; besmettingscijfers, hygiënemaatregelen, crisisbeheersing, crisiscommunicatie, handhavingsmaatregelen, testen, teststraten, bron- en contactonderzoek en vaccineren. Het zijn de kerntaken van de GGD en de veiligheidsregio. U leest er over in het jaarverslag.

Gelukkig ging een groot deel van de andere dienstverlening ook door. De Risk Factory opende begin 2020 de deuren voor senioren. Startte GGD Limburg-Noord samen met partners een mooi programma ‘Nu Niet Zwanger’ waarin een goed gesprek over wel of niet zwanger worden, centraal staat. Kwam Brandweer Limburg-Noord grootschalig in actie toen in april een vuurzee de natuur van de Meinweg verzwolg. Vaccineerde de GGD in het voorjaar, ondanks de coronacrisis, meer dan 5.000 kinderen tegen Meningokokken. En volgden later ook nog andere vaccinatiecampagnes. Aanbevelingen en maatregelen van het project ‘Natuurbrandbeheersing’ zijn in 2020 in werking gezet. Al deze prestaties leverde Veiligheidsregio Limburg-Noord in november een plek in de top drie van ‘Beste Overheidsorganisaties van Nederland’.

Lees meer in het publieksjaarverslag 2020. Veel kijk- en leesplezier gewenst.


  • Deel deze pagina: