Scholten beantwoordt live vragen raads- en statenleden

01 oktober 2020 - 16:14
Actueel

Dinsdagavond 29 september hield voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord Antoin Scholten, samen met de directeur van de veiligheidsregio en tevens Directeur Publieke Gezondheid Jac Rooijmans, een webinar. Met dit webinar ging hij het gesprek aan met raads- en statenleden over de bestrijding van de crisis COVID-19 in onze regio. Al eerder, in juli, werd van de aanpak tot 1 juli verslag gemaakt en aan alle raden in Limburg-Noord en Provincie Limburg verstuurd.

In gesprek zijn en verbinding blijven met de raadsleden in regio Limburg-Noord is belangrijk voor voorzitter Scholten, omdat de raadsleden door de huidige crisisstructuur GRIP 4, die nu al maanden duurt, lokaal weinig mandaat hebben op de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus.

Veel vragen

Het webinar was succesvol. Zo’n 95 genodigden maakten gebruik van de gelegenheid om deel te nemen. Via de chat werden meer dan 50 vragen gesteld. In de live uitzending van het webinar werden de vragen direct beantwoord door Antoin Scholten of Jac Rooijmans. Er werden vragen gesteld over bijvoorbeeld de inzet van mondkapjes, de actuele cijfers, de nieuwe maatregelen en de bestuurlijke legitimatie van besluiten. Ook werden er complimenten gegeven over de aanpak door de veiligheidsregio, de GGD en de gemeenten en dank voor het vele werk dat wordt verricht.

Bekijken

De link van het webinar is nog actief en de uitzending kan opnieuw worden bekeken. Het is niet meer mogelijk vragen te stellen aan de voorzitter via de chat. Om de uitzending te kunnen bekijken, moet worden ingelogd met naam en mailadres. Ook het wachtwoord Scholten of scholten dient te worden ingevoerd.


  • Deel deze pagina: