Verkiezing beste overheidsorganisatie 2020: Geen kroon op finaleplek

05 november 2020 - 18:23

Helaas is de finaleplek van Veiligheidsregio Limburg-Noord bij ‘De beste overheidsorganisaties van het jaar 2020’ niet bekroond met de eerste plaats. Dit maakte de jury van de Overheidsawards bekend tijdens de digitale finale vanuit de Ridderzaal in Den Haag. De veiligheidsregio feliciteert de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met de titel.

Veiligheidsregio Limburg-Noord behaalde de finaleplek, omdat zij tijdens de coronacrisis een bijzondere positie heeft ingenomen in het land. De nauwe samenwerking op gezondheid en veiligheid, met GGD, Brandweer en crisisbeheersing onder één dak, werpt zijn vruchten af. Dit is gezien door de jury van de Overheidsawards. Niet alleen tijdens de coronacrisis, ook tijdens de brand op de Meinweg met de evacuatie van de inwoners, bleek de combinatie goed te werken. Bijzonder vindt de jury dat de regio deze kennis en kunde in het begin van de crisis deelden met de rest van het land, zodat iedereen er voordeel bij had.

Bidbook en pitch

Eerder diende de veiligheidsregio een bidbook in. Dit bracht de regio bij de top 10 van Nederland. De pitch op 18 september gaf dit bidbook de persoonlijke inkleuring van de medewerkers. Hiermee bereikte de regio de top 3. Dit is de livestream van de pitch.

Digitaal bedrijfsbezoek

In oktober bracht de jury een digitaal werkbezoek aan de drie organisaties in de top 3. Veiligheidsregio Limburg-Noord trakteerde de jury op een semi live Regionaal Operationeel Team dat zich over het dilemma boog van wel of niet evacueren in coronatijd bij de brand op de Meinweg. Daarna vertelden diverse gasten aan de tafel bij de live talkshow ‘Veiligheidsregio Limburg-Noord werkt door..’ hun verhaal over hun werkzaamheden of betrokkenheid bij de veiligheidsregio. Thema’s als paraatheid van de brandweer, de Risk Factory en vaccineren in coronatijd passeerden de revue. Daarna ging de jury digitaal in overleg met diverse medewerkers van de veiligheidsregio.

Andere twee finalisten

Veiligheidsregio Limburg-Noord feliciteert ook de andere finalist, de gemeente Groningen met de goede concurrentie die deze heeft geboden. Op de website van overheidsawards vind je meer informatie over de bevindingen van de jury.

Over de Verkiezing

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen.


  • Deel deze pagina: