In een regio met meer dan 500.000 inwoners worden de wegen en het spoor intensief gebruikt. Niet alleen voor woon-werkverkeer maar ook voor recreatie en goederentransport. Meestal gebeurt dat zonder ongelukken, maar een ongeval zit in een klein hoekje. Voor de meeste ongevallen hoeven de hulpdiensten niet groots uit te rukken, maar soms zijn de ongevallen van zo’n aard dat veel hulpdiensten nodig zijn.
Wat doet Veiligheidsregio Limburg-Noord bij een verkeersongeval?
Gemeenten, provincies en rijksoverheid zorgen samen voor een veilige infrastructuur. Toch zijn er weleens grote ongelukken. In zo’n geval komen verschillende hulpdiensten uit de regio in actie: politie, brandweer en ambulance. Afhankelijk van de omvang van de noodsituatie werken hulpverleners uit verschillende diensten samen.
Wat kan ik doen als ik betrokken raak bij een verkeersongeval?
Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om je voor te bereiden op een mogelijk ongeval. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een veiligheidshamer in je auto te hebben, zodat je jezelf in veiligheid kan brengen als je met je auto te water raakt. Bovendien zijn er een aantal belangrijke stappen die je kunt nemen als je betrokken raakt bij een verkeersongeval. Hieronder lees je welke dat zijn.